17-Mei-2012 14:59
Nijmegen

Leren
Een journalist ging op zoek naar de succesfactoren van een beroemde wetenschapper. In het interview vertelde de wetenschapper over een ervaring toen hij ongeveer twee jaar oud was.

Hij had toen een fles melk uit de koelkast proberen te pakken. De fles glipte uit zijn handen en snel lag de vloer vol met melk. Zijn moeder kwam toen binnen en zei: ‘wat heb je er een mooie puinhoop van gemaakt.
Tja, het is nu eenmaal gebeurt. Wil je even spelen in de melk voordat we het opruimen?’ ‘Ja’ zei het kind.

Na enkele minuten zei de moeder: ‘Nu gaan we het opruimen. Hoe wil je dit doen? Met een spons, handdoek of een vaatdoekje?’ ‘Met een spons, mama.’

Na het opruimen zei de moeder: ‘Nu gaan we even naar buiten. Daar vullen we een fles water en gaan we kijken hoe je deze het beste vast kunt blijven houden.’ De jongen leerde een fles vast te houden.

De wetenschapper vervolgde: ‘Mijn moeder leerde mij dat het niet erg is om fouten te maken. Door fouten te maken kon ik iets nieuws leren. Dat is ook in de wetenschap erg handig.’

Bron: http://www.voorpositiviteit.nl

04-Maart-2011 16:30
Vijfsluizen

Een vrouw hielp een slechtziende man naar de bus. De man bedankte haar.

17-December-2010 22:00
Hillegondakerk

Ik ben door een goede vriendin uitgenodigd voor een kerstconcert in het Hillegondakerk het was heel mooi en gezellig. Nadat het afgelopen kon ik een lift krijgen naar de metro zodat ik niet eerst 30 minuten hoeft te reizen naar de metro was heel aardig van hun.

12-December-2010 16:15
Bus Vlaardingen

Een vrouw komt de bus in met haar vier kinderen en één van haar kinderen was aan het huilen. De moeder probeerde haar kind te kalmeren, maar dat lukte niet. Een meisje vroeg aan de moeder of de kinderen chocola lekker vinden en de moeder zei ja en het meisje gaf het aan de kinderen. De kinderen hebben haar bedankt en waren gelijk rustig. Een andere vrouw stond op zodat de kinderen plek hadden om te zitten.

03-December-2010 16:30
Bus Vlaardingen

Een oudere vrouw vroeg aan mij of ze naast me mocht zitten in de bus ik zei natuurlijk. In de bus vertelde ze tegen mij dat ze dit weer niet leuk vindt omdat het zo glad is. Toen ik uit de bus wenste ze me nog een goede reis en alvast een goed weekend.

13-November-2010 14:25
Rotterdam Pendrecht

Een vrouw hielp een oudere vrouw de bus uit met haar tassen.